Veel gestelde vragen

Hier vind je (bijna) alle antwoorden op de veelgestelde vragen over “Bewegen Met Plezier”.
Mocht je toch nog vragen hebben, neem dan contact op met ons via secretariaat@vcpoploo.nl.

Wanneer kan mijn kind instromen?
Je kind kan altijd meedoen en kan dus op elk gewenst moment in het seizoen starten. Je kind hoeft dus nooit te wachten. De leeftijd om mee te doen: tussen de 2,5 en 5 jaar. Waar wacht je nog op? Je kunt jouw kind hier aanmelden.

Welke activiteiten en sporten komen aan bod?
De basisvormen van bewegen komen aan bod: klimmen en klauteren, lopen, springen, rollen, duikelen, zwaaien, balanceren, gooien (mikken) en vangen. Maar ook spelletjes, samenwerken en bewegen op muziek komen voorbij. Je kind leert uitdagingen aan te gaan en krijgt zo zelfvertrouwen. De basis voor plezier in sporten en bewegen wordt in de vroege jaren gelegd.
Ook verschillende sporten komen tijdens de lessen aan bod. Bijvoorbeeld: freerunnen, volleybal, voetbal, handbal enzovoort.

Ik heb mijn kind aangemeld, maar heb nog geen bevestigingsmail. Hoe kan dit?
Na aanmelding (zowel voor een lidmaatschap als voor een proefles) ontvang je binnen 15 minuten automatisch een bevestiging van jouw inschrijving. Het kan gebeuren dat de mail in jouw spambox is beland. Check deze even.

Wat is de jaarlijkse contributie en hoe wordt de betaling gedaan?
Het lidmaatschap voor 1 jaar bedraagt 30 euro. Als jouw kind later instroomt, blijven de kosten in principe gelijk. Stroomt je kind na januari in, dan bedraagt de contributie nog 15 euro.
De contributie kan alleen betaald worden via een automatisch incasso. Het machtigingsformulier is opgenomen in het aanmeldingsformulier.

Is “Bewegen Met Plezier” hetzelfde al sporten bij een sportvereniging of op school?
Bij het sporten op een sportvereniging leert een kind bewegen naar een bepaalde sport. Het is juist belangrijk dat kinderen op jonge leeftijd allerlei motorische taken leert uitvoeren. Binnen het basisonderwijs krijgen kinderen een brede motorische basis aangeleerd. De groepen zijn daar groot. Bij “Bewegen Met Plezier” zijn de groepen kleiner en staat plezier voorop.

Hoeveel kinderen zijn er maximaal bij de les?
Er zitten maximaal 15 kinderen in een les met 2 begeleiders. Door de kleine groepen krijgen de kinderen altijd de individuele aandacht die ze verdienen. Het kan een keer voorkomen dat er door omstandigheden een of twee extra kinderen in de groep zitten. Bij veel aanmeldingen wordt de groep gesplitst naar twee groepen.

Mag ik als ouder blijven kijken bij de les?
We maken onderscheid tussen de ouder-kindlessen en de zelfstandige peuter- en kleutergymlessen.
Bij de ouder-kindlessen gaan we ervan uit dat jij als ouder mee gymt met je kind.
Bij de zelfstandige peuter- en kleutergumlessen ben je als ouder welkom om de warming-up mee te doen (dansje) en de laatste 5 minuten van de les.
Het is niet de bedoeling dat je als ouder bij deze zelfstandige lessen blijft kijken. Ervaring leert dat kinderen dan niet zo snel afgeleid worden. Je kunt even in de kantine van VV Excellent wachten en een drankje nemen.

Wat voor kleding/materiaal heb je nodig voor deze lessen?
Een groot voordeel van “Bewegen Met Plezier” is dat je als ouder relatief weinig kosten kwijt bent aan materiaal. Om aan de lessen mee te doen, heb je namelijk niet veel nodig. Makkelijk zittende sportkleding, een sportbroekje, een shirtje en een paar schone schoenen zijn voldoende. Er mag ook op blote voeten gegymd worden.

Mag ik mijn kind een sportdrankje meegeven om tijdens de lessen te drinken?
Buiten het aanleren van goed leren bewegen, vinden we een gezonde levensstijl aanleren ook belangrijk. Water drinken hoort daarbij. Dus geen zoete sportdranken, maar een bidon met water om tijdens en na de les wat te kunnen drinken.

Ik wil het lidmaatschap opzeggen. Hoe moet dat?
We kunnen het bijna niet voorstellen ;D, maar als je echt wilt stoppen dan kan dat heel eenvoudig. Je hoeft alleen een mailtje te sturen naar secretariaat@vcpoploo.nl met de gegevens van jou en jouw kind en dan regelen we het. Houd er rekening mee dat sommige lidmaatschappen een vooraf overeengekomen duur hebben. In de bevestigingsmail die je na het opzeggen krijgt, staat tot wanneer jouw kind kan meedoen. Bij tussentijdse opzegging vindt geen restitutie plaats van de contributie. Deze moet betaald worden tot de datum van beƫindiging van het lidmaatschap.

Welke vakantieperiode houdt “Bewegen Met Plezier” aan?
Wij houden de vakantieplanning van de rijksoverheid aan. Hier is rekening gehouden met de lesplanningen.

Mijn kind heeft waterpokken. Kan hij meedoen met de les?
De besmetting van waterpokken vindt al plaats voordat de bultjes zichtbaar zijn. Zodra de waterpokken zijn ingedroogd en jouw kind zich goed volgt, kan je kind weer mee doen. Wij vinden het wel fijn om dit voor de les te weten, zodat we de andere kinderen/ouders kunnen informeren.